4 mars 2015

Frukt/ bärmousse


bärmousse

250 g bär

3 gelatinblad

1,5 dl socker

2,5 dl grädde

Frysta bär går utmärkt att använda. Väljer du hallon så använd en finmaskig sil och passera så att du får bort kärnorna. 

Lägg gelatinet i kallt vatten för att mjukna. Vispa grädden. Blanda mixade bär med socker och värm på spisen så att sockret smälter. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner i bären. Vänd ner grädden lite i taget så att det inte svalnar för snabbt och gelatinet börjar stelna. När allt är väl blandat täck och förvara i kyl över natten för att stelna till rätt konsistens.



citronmousse

4 gelatinblad


3 äggulor


3 äggvitor


1 dl socker


1 1/2 citron, skal & saft


1 dl grädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa gulor & socker pösigt i en bunke. Vispa grädden i en bunke & vitorna i en bunke. Värm gulor och socker lite & smält ner gelatinet i äggblandningen. Blanda ner övriga ingredienser försiktigt och lite i taget så att inte blandningen kallnar för fort så att gelatinet börjar stelna. Låt därefter stå över natten för att få rätt konsistens.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar