chokladmousse
3 dl vispgrädde
100 g valfri choklad
2 äggulor
1 gelatinblad
Vispa grädden. Lägg gelatinbladet i kallt vatten för att mjukna. smält det sedan med 1 msk vatten i mikron eller i en kastrull. Hacka och smält chokladen. Vispa gulorna och blanda ihop med choklad och gelatin. Tillsätt lite i taget av grädden och rör till en jämn smet. Låt stelna i kyl.
mjölkfri chokladmousse
1 pkt luftig visp (mjölkfri, carlshamns)
1 pkt (100g) ekologisk mjölkfri choklad
2 st äggulor
Vispa vispen luftig, smält chokladen i vattenbad eller mikro. Rör i äggulor i chokladen och vänd till sist ner vispet i chokladen.
vit chokladfyllning
5 dl grädde
4,5 dl vit choklad
Smält ihop, låt stå kallt och vispa ihop.
daimmousse
5 dl grädde
2 dubbeldaim
Hacka daimen och smält samman med grädden på spisen. Täck över och låt stå kallt ett dygn. Vispa därefter till en mousse.
Du kan även prova med till exempel toblerone, nougat, japp eller mars för ett lika gott resultat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar